Articole Blog

Atunci când sunteți în căutarea unui fotograf de nuntă există și câteva întrebări tehnice pe care ar trebui să le adresați fotografilor pe care îi intervievați. Aceste întrebări sunt importante pentru că trebuie să știți exact cu ce sunteți de acord înainte de a semna contractul.  Din experienta noastra, va invatam ce întrebări sa adresati fotografului de nuntă. Întrebările tehnice pot diferenția un fotograf amator de nuntă de un fotograf profesionist de nuntă.

 

În ce format fotografiază fotograful de nuntă?

Multi se intreaba de ce este nevoie de o echipa profesionista pentru a face o simpla filmare de botez. Cei care au astfel de ganduri nu isi dau seama ca este nevoie de oameni care stiu sa faca din talentul lor o arta si ca orice eveniment pierde din valoarea amintirii daca aceasta nu este realizata corect. Profesionistul face din calitate o promisiune. Aceea de a pune talent si seriozitate in tot ceea ce face. Si toate acestea se observa in timp.

De aceea, pentru a pastra cele mai scumpe momente pentru suflet pentru cat mai mult timp, este bine sa cunosti cei mai buni profesionisti pentru filmarea evenimentului tau. Astfel, botezul copilului tau va fi nu doar cel mai important eveniment ci si cel mai pretios dar al amintirii.
Botezul este, in felul sau unic, un eveniment foarte frumos si incarcat de emotie.

Macaraua video a inceput sa devina, incetul cu incetul, un instrument nu doar necesar ci si indispensabil in filmarea de nunta, botez sau evenimente, imaginile filmate fiind mai spectaculoase si mai calitative decat filmarea obisnuita cu o camera. Filmul sau filmarea de nunta trebuie sa fie dinamica, captivanta si sa se realizeze din mai multe unghiuri. Cu o singura camera video, oricat de profesionist este montajul, cu greu se realizeaza acestea. Macaraua video surprinde miscarile si actiunea celor din jur si poate filma de la nivelul solului pana la o inaltime de 3-4 si chiar 5 metri, rotindu-se 360 de grade, panoramic, oferind posibilitatea unor unghiuri nelimitate.

Filmare cu macara de nivel cinematografic

Imaginile surprinse sunt net superioare fata de filmarea obisnuita cu o camera. Macaraua asigura o filmare profesionala de un nivel cinematografic, imaginile captate fiind unice.

Tariful fotografilor de nuntă este o discuție veche de când e lumea și pământul. Chiar și azi stârnește controverse și discuții aprinse. Toată problema pornește de la faptul că în acest domeniu nu există o autoritate publică care să reglementeze piața. Practic, fiecare fotograf este un prestator de servicii care are dreptul să ceară oricât dorește. De la zero până la câteva mii de lei, piața oferă servicii pentru toate buzunarele. Este evident faptul că multă lume angajează fotografi doar pentru că așa e obiceiul sau pentru că așa trebuie, însă nu le pasă aproape deloc de rezultatul final. Acest gen de clienți este exact nișa de care are nevoie categoria de fotografi amatori care merg la nunți doar pentru un venit suplimentar. Cei care doresc o amintire frumoasă de la marele eveniment, într-un stil anume, cu o viziune clară și imagini de calitate, vor acorda mai multă atenție când studiază portofoliul unui fotograf și desigur vor fi dispuși să plătească mai mult.

Categoriile de fotografi de nuntă din România: