Organizarea unei nunti de succes presupune, pe lângă rezervarea din timp a unui restaurant, programarea la biserica dorită sau la starea civilă, găsirea unui echipe foto video profesioniste (cameraman si fotograf) care să imortalizeze cele mai frumoase momente ale acestui eveniment. Pentru ca totul să fie perfect, trebuie să ai grijă la câteva aspecte importante. Inainte de a cauta fotograful si cameramanul care va avea grija ca nunta să fie surprinsă în cele mai frumoase cadre, viitorii miri trebuie să-şi calculeze un buget pe care sunt dispuşi să-l aloce pentru acest serviciu.
Cu cât este mai generoasă suma, cu atât pretenţiile pot fi mai mari. În plus, un fotograf renumit îţi va cere o sumă pe măsura profesionalismului său. Echipa Studio Chipurici are multe nunţi în portofoliu, iar primul nostru sfat pentru cei care doresc să se căsătorească este să „se mobilizeze din timp, cam din aceeaşi perioadă când caută un restaurant. Un fotograf/cameraman profesionist are nunţi rezervate cu un an înainte. De aceea, chiar dacă-ţi găseşti pe internet fotograful dorit, s-ar putea ca el să nu mai fie disponibil”. Primul loc unde căută tinerii miri un fotograf este în anturajul lor: îşi întreabă prietenii, se uită la pozele lor, deci merg pe varianta recomandărilor. Însă, de multe ori, ce văd în albumele prietenilor, nu-i pe placul lor, de aceea trec la etapa căutării pe internet. Pentru a avea la nunta lor o echipa foto video profesionista, mirii trebuie să aibă un buget alocat cuprins între 950 şi 2500 de euro. Totul depinde de notorietatea fotografului si cameramanului şi de cerinţele mirilor. Un pachet standard pe care ar trebui să ţi-l ofere o echipa foto video cuprinde fotografii realizate la: • Pregătirile mirilor la ei acasă • Cununia civilă care în 50% din cazuri nu se ţine în aceeaşi zi cu căsătoria religioasă • Dacă în intervalul de timp dintre căsătoria civilă şi cea religioasă există un timp suficient, atunci se poate face o şedinţă foto • Cununia religioasă • Petrecerea la restaurant - Echipa foto video pleacă ultima de acolo • Şedinţa foto de după nuntă care este o şedinţă regizată unde participă mirii îmbrăcaţi la fel ca şi în ziua nunţii în locuri stabilite împreună cu fotograful Pe lângă cele de mai sus, este la modă în ultima vreme încă o şedinţă foto - „Save the date” - este o şedinţă realizată înainte de nuntă, imediat după logodnă.
În general, tinerii căsătoriţi îşi aleg locurile pentru şedinţa foto în funcţie de specificul zonei: marea, muntele, castele, clădiri sau străzi medievale, câmpuri, lanuri de grâu cu maci, ruine, păduri, camere de hotel special amenajate şi altele. Un nou trend este să faci o şedinţă foto în străinătate, însă pentru asta îţi trebuie un buget generos pentru că vei avea de achitat deplasarea şi cazarea fotografului. Fotografia de nuntă duce la dezvoltarea altor activităţi conexe care au legătură cu căsătoria. Amintim aici videograful, persoana care filmează la nunţi, care, în general, este recomandată de către fotograf, make-up artistul, hair stylistul, serviciile de închirieri auto, organizatoriii de evenimente. Cum arată echipamentul unui fotograf Minimum echipamentului unui fotograf profesionist care doreşte să realizeze fotografii de calitate trebuie să cuprindă cel puţin o cameră foto (body) cu 3 sau 4 obiective. Un obiectiv de calitate costă între 4.000 şi 10.000 de lei. Fiecare obiectiv este potrivit pentru o anumită situaţie. Un echipament complet duce la aproximativ 6.000 de euro. La asta se adaugă şi un calculator performant care să te ajute la rapiditatea prelucrării fotografiilor în format mare, licenţe pentru programe.
Inainte de a cauta fotograful si cameramanul care va avea grija ca nunta să fie surprinsă în cele mai frumoase cadre, viitorii miri trebuie să-şi calculeze un buget pe care sunt dispuşi să-l aloce pentru acest serviciu. Cu cât este mai generoasă suma, cu atât pretenţiile pot fi mai mari. În plus, un fotograf renumit îţi va cere o sumă pe măsura profesionalismului său. Echipa Studio Chipurici are multe nunţi în portofoliu, iar primul nostru sfat pentru cei care doresc să se căsătorească este să „se mobilizeze din timp, cam din aceeaşi perioadă când caută un restaurant. Un fotograf/cameraman profesionist are nunţi rezervate cu un an înainte. De aceea, chiar dacă-ţi găseşti pe internet fotograful dorit, s-ar putea ca el să nu mai fie disponibil”. Primul loc unde căută tinerii miri un fotograf este în anturajul lor: îşi întreabă prietenii, se uită la pozele lor, deci merg pe varianta recomandărilor. Însă, de multe ori, ce văd în albumele prietenilor, nu-i pe placul lor, de aceea trec la etapa căutării pe internet.
Pentru a avea la nunta lor o echipa foto video profesionista, mirii trebuie să aibă un buget alocat cuprins între 950 şi 2500 de euro. Totul depinde de notorietatea fotografului si cameramanului şi de cerinţele mirilor. Un pachet standard pe care ar trebui să ţi-l ofere o echipa foto video cuprinde fotografii realizate la:
• Pregătirile mirilor la ei acasă
• Cununia civilă care în 50% din cazuri nu se ţine în aceeaşi zi cu căsătoria religioasă
• Dacă în intervalul de timp dintre căsătoria civilă şi cea religioasă există un timp suficient, atunci se poate face o şedinţă foto
• Cununia religioasă
• Petrecerea la restaurant - Echipa foto video pleacă ultima de acolo
• Şedinţa foto de după nuntă care este o şedinţă regizată unde participă mirii îmbrăcaţi la fel ca şi în ziua nunţii în locuri stabilite împreună cu fotograful Pe lângă cele de mai sus, este la modă în ultima vreme încă o şedinţă foto - „Save the date” - este o şedinţă realizată înainte de nuntă, imediat după logodnă.
Daca ţi-ai găsit fotograful potrivit pentru nunta ta, următorul pas, este să vă întâlniţi şi să semnaţi un contract. În primul rând mirii ar trebui să încheie un contract cu echipa foto video pentru a se feri de falşii fotografi profesionişti care sunt în realitate nişte amatori. Contractul trebuie să cuprindă termenul de predare al fotografiilor, numărul acestora, suportul pe care se predau, suma şi modalitatea de plată. Este recomandat ca în contract să stipulaţi inclusiv îmbrăcămintea fotografului, altfel s-ar putea să aveţi surpriza ca el să vină imbracat neadecvat.
În general, tinerii căsătoriţi îşi aleg locurile pentru şedinţa foto în funcţie de specificul zonei: marea, muntele, castele, clădiri sau străzi medievale, câmpuri, lanuri de grâu cu maci, ruine, păduri, camere de hotel special amenajate şi altele. Un nou trend este să faci o şedinţă foto în străinătate, însă pentru asta îţi trebuie un buget generos pentru că vei avea de achitat deplasarea şi cazarea fotografului. Fotografia de nuntă duce la dezvoltarea altor activităţi conexe care au legătură cu căsătoria. Amintim aici videograful, persoana care filmează la nunţi, care, în general, este recomandată de către fotograf, make-up artistul, hair stylistul, serviciile de închirieri auto, organizatoriii de evenimente.
Cum arată echipamentul unui fotograf
Minimum echipamentului unui fotograf profesionist care doreşte să realizeze fotografii de calitate trebuie să cuprindă cel puţin o cameră foto (body) cu 3 sau 4 obiective. Un obiectiv de calitate costă între 4.000 şi 10.000 de lei. Fiecare obiectiv este potrivit pentru o anumită situaţie. Un echipament complet duce la aproximativ 6.000 de euro. La asta se adaugă şi un calculator performant care să te ajute la rapiditatea prelucrării fotografiilor în format mare, licenţe pentru programe.